• Υποθέσεις-Αντιθέσεις-Σκόρπιες σκέψεις

    Παρακμή και Σήψη

    Είναι πράγματι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Σε μια περίοδο που ο αστικός πολιτικός κόσμος αναδεικνύει "ηγέτες" όπως ο Σταύρος και η Φώφη, έχοντας χάσει μεγάλο μέρος της πολιτικής και ιδεολογικής επιρροής του στα ευρύτερα λαϊκά κοινωνικά στρώματα, ο προσωρινός πρόεδρος του μεγαλύτερου αστικού κόμματος (αν και με λιγότερο από τα δύο τρίτα της πρότερης εκλογικής του δύναμης) μπορεί να μιλάει απροκάλυπτα στο όνομα της τάξης του:
    «Εάν δεν έρθει η συμφωνία την Τετάρτη, θα παρέμβουν οι δυνάμεις της αστικής τάξης, θα απαντήσουμε πολύ διαφορετικά οι πολίτες της δημιουργίας».

    Είναι προφανές πως υπάρχει συνείδηση της αποκοπής από μεγάλα τμήματα του λαού. Εξ ου και η σαφής ταξική αναφορά. Μόνο όταν διεκδικείται η ιδεολογικοπολιτική ηγεμονία γίνεται λόγος για "λαό" και "έθνος", από οποιαδήποτε πολιτική δύναμη.

    Εκπρόσωπος της σήψης της κυρίαρχης τάξης, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι ένας από αυτούς που μετέφεραν τα τελευταία χρόνια ακόμη και μέσα στη Βουλή τον λόγο του τσαμπουκαλίδικου σεξισμού των "πρώτων τραπεζιών πίστα". Είναι αυτός που φώναζε σε βουλευτή άλλου κόμματος "βγες έξω να σε γαμήσω" και απευθυνόμενος στον τότε βουλευτή της Ν.Δ. και σημερινό πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, του έλεγε "Προκόπη, σε άκουσα το πρωί που βγήκες να γλείψεις τον Χατζηνικολάου, πήγες να του γλείψεις τον πούτσο. Άμα θες, έλα να γλείψεις τον δικό μου που είναι πιο ωραίος".

    Γόνος πολιτικού τζακιού της Κρήτης, ο Μεϊμαράκης υπήρξε ως στέλεχος της ΟΝΝΕΔ ένας από τους ηγέτες των τραμπούκικων ομάδων "Ρέιντζερς", από τις οποίες προήλθε ο δολοφόνος του Νίκου Τεμπονέρα, Γιάννης Καλαμπόκας.

    Ο Μεϊμαράκης προσωποποιεί το ιδεολογικοπολιτικό αδιέξοδο και την ηθική σήψη μιας άρχουσας τάξης που καθίσταται εξαιρετικά επικίνδυνη όσο διαπιστώνεται η αδυναμία της να ηγεμονεύσει ιδεολογικά, άρα να διατηρήσει και την πολιτική κυριαρχία της...


     

    Meet The Author

    Experience