• Υποθέσεις-Αντιθέσεις-Σκόρπιες σκέψεις

    Επιστάτες & Αφεντικά

    Δεν είναι μόνο η ΝΔ που έχει σοβαρό πρόβλημα. Η λύσσα των λυκανθρώπων του ΝΑΙ τους οδήγησε σε λάθη κι αυτά πληρώνονται. Ο αρχηγός του σιγανού ποταμιού έβγαζε αφρούς την προηγούμενη βδομάδα προπαγανδίζοντας αναίσχυντα την άνευ όρων υποταγή στους τοκογλύφους. Οι αλαζονικές του δηλώσεις και η βιασύνη του να κάτσει σε καρέκλα έκαναν τον κόσμο να τον σιχαθεί ακόμα περισσότερο. Το χειρότερο γι αυτόν και το καλύτερο για μας ξέχασε την ποιοτική σύνθεση των οπαδών του κόμματος του.

    Αρκετοί από αυτούς που ψήφισαν Ποτάμι στις εκλογές ταυτίζονται με την ηγεσία του δηλαδή το Μπόμπολα. Ιδιαίτερα τα στελέχη του κόμματος - υποκαταστήματος εταιρίας του μεγαλοεπιχειρηματία δεν πρόκειται να αμφισβητήσουν τον επιστάτη του αφεντικού.

    Όμως μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων του ήταν αυτό που οι ίδιοι αποκαλούνταν "απολιτικοί", "με όλους", "κεντρώοι" κοκ. Γι αυτούς δεν ήταν σοκ μόνο το ΝΑΙ που σε μεγάλο βαθμό τους βρήκε αντίθετους, αλλά κυρίως η τακτική του Σταύρου Θεοδωράκη, που κάθε άλλο παρά μετριοπάθεια έδειχνε. Οι ύβρεις και τα ψέματα του αρχηγού - βιτρίνα έριξαν τις μάσκες. Αυτό οδηγεί πολλούς απλούς ψηφοφόρους στο να εγκαταλείψουν το βρώμικο Ποτάμι.

    Μάλιστα μετά τις εξελίξεις στη ΝΔ, όπου θα γίνει απόπειρα να τα φορτώσουν όλα στο Σαμαρά (είτε βάλει είτε δεν βάλει ξανά υποψηφιότητα για αρχηγός όπως είχε κάνει ο Έβερτ), το Ποτάμι θα έχει πρόβλημα και προς εκείνη την κατεύθυνση, αφού θα γίνουν προσπάθειες συσπείρωσης των μνημονιακών υπολειμμάτων.

    Το πλέον αρνητικό για τη συνέχιση αυτού του πολιτικού εκτρώματος είναι πως τα συμφέροντα που υποστηρίζουν και δημιούργησαν αρχικά το μόρφωμα, βλέπουν ότι απέτυχε παταγωδώς τόσο η προσπάθεια εγκλωβισμού ψηφοφόρων, όσο και η απόπειρα συγκυβέρνησης. Επομένως για τους επιχειρηματίες η επένδυσή τους σε αυτό το δούρειο ίππο δεν αποδίδει. Άρα πολύ σύντομα το Ποτάμι θα συναντήσει το πρώτο πείραμα τη ΔΗΜΑΡ, εν τόπω χλοερώ...

    Να ζήσουμε να το θυμόμαστε. .

     

    Meet The Author

    Experience