• Υποθέσεις-Αντιθέσεις-Σκόρπιες σκέψεις

    Venceremos

    Και μετά από τόσα χρόνια σαπίλας, οι πανηγυρισμοί για το euro, για τη Eurovision και για τις ομιλίες διεφθαρμένων πολιτικάντηδων, αντικαταστάθηκε επιτέλους από κόσμο ενωμένο για μια καινούρια μέρα.
    Όλοι θα παλέψουμε γι' αυτήν και όλοι είμαστε έτοιμοι πια να αντισταθούμε στο βασανιστικό ψυχολογικό πόλεμο που μας έκαναν τόσα χρόνια, στην στυγνή εκμετάλλευση που πολλές χιλιάδες δεν άντεξαν, στην θρασύδειλη κοροϊδία που έστηνε παγίδες σε κάθε παράθυρο που ανοίγαμε. Επιτέλους μιλήσαμε ελεύθερα και ευτυχώς αποδείξαμε σε εμάς τους ίδιους ότι, όσο κι αν θέλουν να μας πείσουν ότι μόνο ένα θαύμα θα μας ένωνε, κανείς δεν είναι μόνος. Γιατί ένας ολόκληρος λαός σήκωσε το ανάστημά του χωρίς να του τάξουν ότι θα «βολευτεί» αλλά με μοναδική προοπτική να φτιάξει εκ νέου τη ζωή που του παρέδωσαν κατεστραμμένη.
    Κι ενώ τα κανάλια συνεχίζουν την ξεδιάντροπη προπαγάνδα και εκπέμπουν τις απειλές της γερμανικής κυβέρνησης, το Σύνταγμα γεμίζει χαμόγελα, η ματιά μας ελπίδα και η ζωή μας καινούρια πνοή.
    Είμαστε δυνατοί, είμαστε ενωμένοι και τίποτα δε θα μας γυρίσει πίσω, αυτό είναι σαφές πια. Όλα αλλάζουν και όλα πάνε μπροστά γιατί για πρώτη φορά αγκαλιαζόμαστε βροντοφωνάζωντας τις ίδιες λέξεις, κοιταζόμαστε έχοντας την ίδια όρεξη να ανατρέψουμε τα παλιά και να δημιουργήσουμε καινούρια. Επιτέλους ένα κεφάλαιο ιστορίας που δε γράφεται από βρώμικους νικητές αλλά από περήφανους ανθρώπους που διεκδικούν την αξιοπρέπεια, την ελευθερία και το δικαίωμα στο όνειρο που δεν θα αποτελεί ουτοπία αλλά πραγματικότητα που οι ίδιοι θα δημιουργήσουν.

    Venceremos!
    Της Ζωής Νικολάου
    e-tetradio.gr

     

    Meet The Author

    Experience